Wednesday, July 21, 2010

Khidmat menulis nota lagu




Selamat bersua kembali buat pengunjung Ckin’s Artwork..  

Citer kali ini masih berkisar tentang seni.. bukan seni kraf atau sulaman manik tapi seni muzik. Ada yang pernah tanya tentang minat saya dalam bidang muzik…minat yang macam mana tu… haa.. ni meh saya nak story skek..

Minat saya dalam bidang seni ni tidaklah terhad kepada satu cabang saja.. Sejak kecil lagi saya juga meminati seni bunyi-bunyian.. Senang citer seni muzik la kata.. Dulu zaman kanak-kanak saya pernah mengikuti kelas main piano sekejap. Masa tu umur baru 7 tahun.. belajar ngan kawan abah seorang lecturer muzik di maktab perguruan keningau.. belajar pun bapa bulan je.. benti sebab pindah balik semenanjung.. pastuh belajar organ plak start darjah 6 hingga tingkatan  4. Ada la belajar note togeh2 tu..  Amik exam kat sekolah dia kat penang..  tak ingat nama skolah dia.. Dapat la sijil main organ (Kawai Way) dari grade 12 pastu paling tinggi stop blajo kat grade 8. Benti lak sebab dapat sekolah berasrama  waktu tu.  Sijil dia besarrr  punyaaa.. tak muat fail.  boley  letak  frame gantung dinding gitu.. Tapi mane tah letak sijil2 tu.. lama dah simpan. Tah ka kena makan anai-anai..huhuu

Disebabkan saya ada sikit asas dalam membaca nota-nota lagu ni.. seorang sahabat (composer)  telah memberi kepercayaan  untuk diri ini menulis kembali nota-nota lagu gubahannya untuk menyertai pertandingan gubahan lagu. 

Pernah juga menulis nota lagu nasyid untuk sebuah sekolah di damansara masuk ke pertandingan..  tak amik tau plak diorang menang ke kalah untuk lagu tu.. huhu..

Buat masa ini nota ditulis menggunakan tangan je(manual handwriting).. Belum ada software nak taip guna komputer. Terhad  untuk nota2 yang simple ye.. Hehee.. sebabnye saye nih hanyalah amatur dan bukan professional yang belajar secara mendalam dalam bidang muzik..   So bagi sesiapa yang menyertai pertandingan gubahan lagu, nasyid, lagu-lagu puisi atau nak suruh saya tulis nota untuk lagu sekolah dia ke .. di sini dimaklumkan saya sedia memberi khidmat.

Kepada yang berminat anda boleh hantar lagu anda kepada saya melalui  email (format mp3) atau poskan kaset/cd lagu tersebut untuk diperdengarkan… dan saya akan transfer lagu tersebut ke dalam bentuk nota muzik..  Kaset /cd akan saya pulangkan setelah selesai semuanya .

Email saya ye untuk pertanyaan lanjut..  chow cincau! :)

1 comments:

Anonymous said...

Assalammualaikum,tuan punye blog,blh sy nak dptkan perkhidmatan membuat nota lagu utk pasukan nasyid skolah sy,sy cikgu..harap dpt hubungi sy dgn menghantar mesej,sy akan hubungi tuan punye blog secepat mgkn-0177753129

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...